vineri, 13 martie 2015

Centrale termice: Diferente intre Vitodens 100 si Vitodens 050

Centrale termice: Diferente intre Vitodens 100 si Vitodens 050: Diferente intre Vitodens 100 si Vitodens 050 Vitodens 050 Vitodens 100 Vitodens - centrala termica in condensatie Viessmann ...

Diferente intre Vitodens 100 si Vitodens 050

Diferente intre Vitodens 100 si Vitodens 050


Vitodens 050

Vitodens 100


Vitodens - centrala termica in condensatie Viessmann

Centrala termica vitodens 100 se comercializeaza de mult pe piata romanesca iar centrala termica Vitodens 050 a aparut pe piata nostra anul trecut - 2014

Primul lucru care este evident este numarul de kW:
Vitodens 100 - 26 kW sau 35 kW
Vitodens 050 - 24 kW sau 33 kW

Vitodens 100 il gasim in varianta de preparare apa calda menajera instant sau doar pe incalzire, cu posibilitate de a-l lega la un boiler ( pentru sporirea confortului la apa calda).
Vitodens 050 il gasim doar in varianta de preparare apa calda menajera instant.

Acestea sunt diferentele "vizibile" intre cele doua centrale termice.

Diferenta "principala" intre Vitodens 100 si Vitodens 050 o face arzatorul cu care sunt echipate centralele. Vitodens 100 este echipat cu arzator cilindric MatriX - confectionat din otel inoxidabil iar Vitodensul 050 este echipat tot cu un arzator fabricat din otel inoxidabil dar facut de alt producator, tocmai pentru a reduce costurile.

In concluzie cele doua centrale termice difera.....dar calitatea lor este net superioara fata de orice alta centrala termica in condensatie.

marți, 10 martie 2015

Avantajele centralei termice in condensatie

               
     Decizia asupra modelului de centrala termica pe care urmeaza sa o cumparam poate fi de cele mai multe ori comnplicata. Influenta asupra noastra au amicii, rudele, instalatorii, sau chiar "luam" anumite conceptii de pe internet, de pe bloguri sau forumuri.

     De fapt in alegerea unei centrale termice trebuie sa avem in vedere eficienta ei, consumul de combustibil (gaz, lemne, etc), capacitatea de a prepara apa calda, calitatea serviicilor oferite de catre echipa de service cu care vom lucra( promtitudine, seriozitate, stoc de piese de schimb).

     In perioada urmatoare se va pune foarte mult accent pe centrale termice in condensatie, datorita economiei pe care o facem cu acesta centrala termica la factura de gaz si din cauza noii taxe de mediu care va intra in vigoare incepand cu septembrie 2015.
Vitodens 050


Centrala termica in condensatie se caracterizeaza printr-un grad de eficienta ridicat -  centrala termica "produce" mai multa caldura datorita recuperarii caldurii din gazele arse; consum redus - centrala termica consuma cu 20%- 25% mai putin gaz decat o centrala termica conventionala; durata de viata mai lunga decat centralele termice clasice - circa 15 ani fata de cele conventionale - 10 ani.

Costul centralei termice in condensatie este usor mai ridicat decat cel al centralei termice cu ardere normala, cu aproximativ 1000lei,  dar aceasta suma se amortizeaza in cel mult 2-3 ani- datorita consumului redus de gaz.












      Deocamdata nu se stie exact in ce consta aceea directiva referitoare la gazele arse evacuate de catre centralele termice, dar ce stim cu siguranta este ca centrala termica in condensatie "scoate mai putine grade pe cos" decat una cu ardere clasica, deci taxa nu va fi sau va fii semnificant mai mica.

     Datorita temperaturii agentului termic, cu care lucreaza, centrala termica in condensatie este ideala pentru incalzirea in pardoseala, sistem din ce in ce mai cautat pe piata romaneasca.



Norme ce se impun a fi satisfacute de catre o centrala termica

Vitodens 050
Centrala termica perfecta pentru un camin este aceea care corespunde intru-totul cerintelor locuitorilor acestuia. Asadar, centrala termica se cumpara in functie de mai multe principii, printre care: posibilitatea de producere a apei calde menajere, randamentul si eficienta energetica, sistemul de informare si autodiagnoza, protectie in exploatare, dar in mod deosebit cautam o centrala termica dupa serviciile de garantie si post garantie oferite de catre reprezentanti producatorului. 
Deasemenea centrala termica se alege si in functie de suprafata si volumul spatiului ce urmeaza a fi incalzit, de numarul de consumatori de apa calda menajera ( bai, bucatarii) si de gradul de izolatie al casei.

luni, 2 martie 2015

Oferte centrale termice Viessmann

Preturi promotionale la centralele termice in condensatie. Pachete create de catre noi pentru confortul dumneavoastra. In cazul in care nu regasiti varianta pe care o doriti nu ezitati sa ne contactati pentru a crea impreuna cu dumneavoastra pachetul corespunzator.
http://www.airmecinstal.ro/promotii