marți, 10 martie 2015

Avantajele centralei termice in condensatie

               
     Decizia asupra modelului de centrala termica pe care urmeaza sa o cumparam poate fi de cele mai multe ori comnplicata. Influenta asupra noastra au amicii, rudele, instalatorii, sau chiar "luam" anumite conceptii de pe internet, de pe bloguri sau forumuri.

     De fapt in alegerea unei centrale termice trebuie sa avem in vedere eficienta ei, consumul de combustibil (gaz, lemne, etc), capacitatea de a prepara apa calda, calitatea serviicilor oferite de catre echipa de service cu care vom lucra( promtitudine, seriozitate, stoc de piese de schimb).

     In perioada urmatoare se va pune foarte mult accent pe centrale termice in condensatie, datorita economiei pe care o facem cu acesta centrala termica la factura de gaz si din cauza noii taxe de mediu care va intra in vigoare incepand cu septembrie 2015.
Vitodens 050


Centrala termica in condensatie se caracterizeaza printr-un grad de eficienta ridicat -  centrala termica "produce" mai multa caldura datorita recuperarii caldurii din gazele arse; consum redus - centrala termica consuma cu 20%- 25% mai putin gaz decat o centrala termica conventionala; durata de viata mai lunga decat centralele termice clasice - circa 15 ani fata de cele conventionale - 10 ani.

Costul centralei termice in condensatie este usor mai ridicat decat cel al centralei termice cu ardere normala, cu aproximativ 1000lei,  dar aceasta suma se amortizeaza in cel mult 2-3 ani- datorita consumului redus de gaz.












      Deocamdata nu se stie exact in ce consta aceea directiva referitoare la gazele arse evacuate de catre centralele termice, dar ce stim cu siguranta este ca centrala termica in condensatie "scoate mai putine grade pe cos" decat una cu ardere clasica, deci taxa nu va fi sau va fii semnificant mai mica.

     Datorita temperaturii agentului termic, cu care lucreaza, centrala termica in condensatie este ideala pentru incalzirea in pardoseala, sistem din ce in ce mai cautat pe piata romaneasca.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu