luni, 26 ianuarie 2015

Centrale termice

                                                                Cu ce ne incalzim locuinta?





Cu totii ne dorim o locuinta cat mai confortabila deoarece ne dorim  ca seara, cand ajungem acasa de la servici sa ne putem relaxa si sa ne simtim in largul nostru. Si cel mai bine ne putem relaxa intr-o locuinta incalzita.
Asadar cu ce ne incalzim ?!?
Acest lucru difera de la caz la caz.....unde locuim ( apartament/ casa) (oras/ zona rurala) , etc.
Vreau ca  de data aceasta sa facem referire la cei "multi" dintre noi care locuim la bloc.( in timisoara de exemplu :)
In Timisoara avem urmatoarele variante referitoare la incazirea locuintei.
Incalzirea centralizata - aici fac referire la "cea de la oras".....o primim cand vor ei....o platim pana cand vor ei...si cel mai important o platim cat vor ei.
Incalzirea centrala - centrala termica proprie, pornim centrala termica cand vrem noi, pe ce temperatura dorim, ne putem face anumite calcule pentru cat vom plati.....
Deci....de departe centrala termica proprie este castigatoare.
Dar de care?
Pe curent sau pe gaz?
Curentul este scump.....aproximativ 0.6 lei/ kW pe cand gazul undeva la 0.16lei / kW. Prin urmare optam pentrru centrala termica pe gaz.
Super! Dar...Ce stie sa faca centrala termica?!
Caldura...si apa calda.
 Centrala termica ne produce caldura la temperatura dorita si apa calda menajera. La acesta centrala termica putem atasa un termostat de ambient care ne ajuta sa reducem consumul la gaz si pornirile pompei ( pompa centralei termice). Totodata apa calda o putem seta la o temperatura dorita ( datorita centralei termice)
Asadar....pentru o familie normala care locuieste intr-un apartament de bloc cea mai buna varianta de incalzire este centrala termica.
Despre modeluul si tipul centralei termice vom discuta alta data.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu