joi, 26 februarie 2015

Centrale termice Viessmann - puncte forte

              Principiile de baza ale companiei Viessmann au fost formulate prima data in anul 1966. Ele au fost si continua sa fie o linie directoare importanta pentru succesul de care se bucura.

          Principiile companiei Viessmann ne ghideaza si pe noi, in activitatea de zi cu zi.
Noi oferim produse de varf in materie de instalatii termice si sanitare. Prin aceasta aspiram spre perfectiune. Lucram cu produse de calitate superioara si cu solutii tehnice impresionante.
Noi, Airmec Instal suntem aproape de clientii nostrii prin consultanta de calitate si prin promptitudinea cu care ne servim clientii. Gama de produse cu care lucram este facuta sa satisfaca si cea mai exigenta cerinta.


marți, 24 februarie 2015

Concurs Facebook

Dragi prieteni,
Lansam un concurs!
Poti castiga o Verificare Tehnica Periodica + autorizare ISCIR pentru centrala ta termica. http://www.airmecinstal.ro/verificari-tehnice-periodice

1. Da-i “Like” paginii de Facebook: Airmec Instal
2. Distribuie poza concursului pe peretele tau.
3.  Strange cat mai multe like-uri la poza pentru a castiga.
 Perioada de concurs: 25 februarie 2015 - 11 martie 2015

 Conditii de participare:
- La acest concurs pot participa doar cei cu domiciliu in Timisoara
- Toti participantii trebuie sa detina un singur cont, activ si real pe site-ul de socializare Facebook.
- Cel care aduna cele mai multe like-uri la poza distribuita – castiga.
- Castigatorul va fi anuntat in data de 12 martie.

Mult succes!

miercuri, 18 februarie 2015

Centrale termice in condensatie

Centrale termice conventionale

Gazele arse sunt evacuate la temperaturi de peste 100-110°C, astfel incat sa asigure suficient tiraj pentru sistemul de evacuare conventional: din acesta cauza caldura latenta de vaporizare este risipita. In centralele termice traditionale caldura latenta nu este recuperata si o parte din energie (aproximativ 10%) este pierduta prin cosul fierbinte. Randamentul centralei termice de aceea de 93% - 95%.

Centrale termice in condensatie -Vitodens
 
Schimbatoarele de caldura-  Inox- Radial si arzatoarele cilindrice din otel inoxidabil -special proiectate racesc gazele de ardere facand sa coboare temperatura acestora pana la 45-50°C, punct la care vaporii de apa se transforma in apa lichida ( condens.) In acest fel este recuperata energia care altfel ar fi irosita prin cos. Centralele in condensatie recupereaza o parte a caldurii latente de vaporizare, transferand-o catre sistemul de incalzire. In plus, tinand cont ca fumul este racit (coborandu-i temperatura la 45-50°C in loc de peste 100°C) este pierduta mai putina caldura prin cos. In acest mod se obtine un randament de peste  108%.

Randament ridicat si facturi mai mici

O centrala termica in condensatie consuma mai putin gaz decat o centrala cu aredere normala in orice tip de instalatie: traditionala cu radiatoare, prin pardoseala sau mixta. Acesta centrala termica este in  special eficienta intr-o instalatie temperaturi joase (de ex. sistem de incalzire prin pardoseala sau cu radiatoare cu suprafata mare de schimb) si poate obtine un consum mai redus de gaz de pana la 25-30%.

Cazan in condensatie Vitodens


Viessmann - tehnica de varf

Tehnica de varf la locul potrivit, referinte de prima clasa

Zilnic sistemele de incalzire Viessmann sunt la lucru in intreaga lume, avand de-a face cu o gama diversa de provocari in domeniul tehnologiei incalzirii. Partenerii Viessmann ofera solutii complete pentru incalzirea cladirilor pentru locuinte, a complexelor industriale sau chiar a unor spatii deschise. Produsele Vitotec de la Viessmann satisfac cele mai exigente cerinte, prin gama de puteri cuprinsa intre 4 si 15000 kW, oferind sisteme de incalzire pe combustibil lichid, gazos, energie solara si pompe de incalzire.
Aceste produse sunt un etalon in domeniu datorita fiabilitatii operatiunilor, usurintei in utilizare, compatibilitatii cu mediul ambiant si duratei de viata. Cu gama Vitotec, Viessmann aplica tehnologia modulara, care se bazeaza pe principiul platformei comune. Astfel, strategia multi-conector permite asamblarea diverselor module functionale, pentru a veni in intampinarea cerintelor specifice ale fiecarui consumator. Aceasta este ceea ce numim tehnica de sistem.
Viessmann ofera un sfat competent si suportul unui expert, incepand din stadiul de proiectare pana la livrare, instalare si punere in functiune. Aceasta prezentare furnizeaza o sinteza a celor mai importante instalatii termice realizate in Romania, cu echipamente Viessmann.

Inovatii Viessmann

Viessmann Vitogas 300
La cazanele Viessmann puteti observa ca principiile moderne de functionare sunt mai mult decat modele teoretice. Asta deoarece tehnica functionarii in regim de joasa temperatura sau tehnica in condensatie nu sunt introduse la voia intamplarii. Totul depinde de cum sunt aplicate si de ce rezultate se obtin.
Viessmann Bifferal
De exemplu, prin utilizarea suprafetei de incalzire Bifferal, din straturi succesive de otel si fonta, temperatura apei din cazan poate fi adaptata in permanenta la necesarul termic actual, astfel cazanul putand fi exploatat fara limitatre inferioara a temperaturii sau poate fi decuplat in momentele in care nu exista necesar termic.
Viessmann Inox-crossal
Un alt exemplu, cu un cazan in condensatie si suprafetele de transfera termic Inox-Crossal,a dintr-un otel inoxidabil rezistent la conditii puternic corozive, special create pentru a aplica cu eficienta maxima tehnica condesatiei.
Viessmann Matrix
Arzatoarele MatriX si MatriX-Kat au emisiile de noxe atat de mici incat, pana de curand, nu se considerau posibile. Pentru clienti aceasta inseamna mai economic si mai ecologice.

marți, 10 februarie 2015

Masuri de protectie ale centralelor termice



Centrala termica trebuie instalata intr-o camera uscata, cu temperaturi cuprinse intre 5 si 35 de grade. Temperaturi apropiate de cele de inghet trebuie evitate in camera in care aveti centrala termica.

O masura de protectie esentiala este cea legata de instalarea si punerea in functiune. Asigurati-va ca aceste operatiuni sunt efectuate de personal autorizat ISCIR si acreditat de catre  producator.
Dupa ce se instaleaza centrala termica, solicitati inginerilor prezenti toate detaliile legate de functionare si de posobilele erori simple, pe care le puteti indrepta chiar dumneavoastra. De exemplu, trebuie sa stiti cand scade presiunea apei, ce inseamna intreruperea gazului, ce semnifica infundarea filtrelor, ce inseamna curatarea cosului de evacuare, in ce consta evacuarea rezidurilor la centralele in condensatie (cum se pozitioneaza aceasta evacuare, astfel incat sa nu realizati un preaplin si sa va refuleze apa in casa) si alte de detalii pe care ar fi bine sa le solicitati celor prezenti la punerea in functiune a centralei. Este bine sa cititi cu atentie cartea tehnica a centralei termice si sa le lasati la indemana, pentru ca multe centrale afiseaza avariile sub forma unor coduri pe care dumneavoastra trebuie sa le identificati corelandu-le cu cele prezente in cartea tehnica.
Daca se intampla ceva cu centrala dumneavoastra si nu sunteti stapan pe situatie, cel mai bine este sa o opriti, sa intrerupeti alimentarea cu curent electric si sa chemati echipa de service.

Echipa de service, asigurati-va ca aveti toate datele de contact de la firma care va asigura garantia, iar daca a expirat aceasta garantie, asigurati-va ca mentineti contactul cu acestia, pentru a va asigura si dumneavoastra linistea.

Nu va apucati singuri de reparatii la centrala termica, mai ales daca aceasta se afla in perioada de garantie, pentru ca e posibil sa pierdeti garantia. Lucrarile in perioada de garantie se executa doar de catre personalul autorizat sa presteze servicii de mentenanta in garantie.

Pentru orice centrala termica se recomanda o revizie anuala, de preferat, cum e si firesc, s-o faceti inainte de inceperea iernii, pentru ca odata cu inceperea sezonului rece, specialistii devin foarte aglomerati si va fi greu sa-i prindeti.


Siguranta folosirii unei centrale termice de apartament

Centrala termica de apartament, in mod deosebit cele ce lucreaza cu gaz sau cu  lemne, carbune necesita masuri aditionale de siguranta, astfel incat, sa asigure linistea ta si a familiei.

Atentia producatorilor de centrale termice fata de siguranta este una din ce in ce mai mare, cu precadere la ultimele modele de centrale termice pe gaze. Majoritatea acestor centrale termice au diverse sisteme de protectie. Aceste modele noi de centrale termice se opresc automat atunci cand inregistreaza o neregula grava, iar prin faptul ca se intrerupe alimentarea cu curent, determina si o mai mare siguranta, in sensul ca se stopeaza o posibila sursa de inflamare in apropierea unei surse de gaze. Centrala iti  afiseaza un cod de eroare specific unei anumite avarii, iar daca verifici cartea tehnica, iti poti da seama imediat de problema ivita.

luni, 2 februarie 2015

Recomandari centrale termice

Centrale termice... murale sau de pardoseala???

Centrale termice: amplasament si montare. 

Centralele termice: mai exact, unde pot fi ele montate si cu ce este indicat sa fie alimentate.
Camera in care puteti situa o centrala termica trebuie sa aiba un volum de aer care sa permita combustia, adica minim 18 mc.
Vitodens 050 - in bucatarie

In functie de suprafata locuintei pe care dorim sa o incalzim, distingem doua categorii de centrale termice: murale, cu puteri cuprinse intre 24 si 35 kw si stationare (de pardoseala) pentru puteri mai mari de 35 kw, de preferat in cazul caselor mari. Discutam despre centrale termice complet echipate (cu vase de expansiune inchise, pompe, echipament de furnizare a apei calde menajere, automatizare etc.), livrate beneficiarului.

Centralele termice amplasate pe pardoseala sunt mai voluminoase atingand totodata puteri mari, de pana la 1GW. Daca centralele murale sunt de principiu proiectate pentru tiraj fortat, cele de pardoseala au nevoie de cos de evacuare, fapt ce necesita masuri suplimentare de amplasare si, evident, costuri mai mari, acestea varind in functie de putere, debit si tehnologia folosita. 
Centralele termice pe gaz pot fi amplasate si in incaperi separate. Conform legii, aceste incaperi vor avea tamplarie obisnuita cu geamuri normale sau securizate, unde exista o priza de aer neopturabila. Volumul incaperii trebuie sa fie de minimum 18 mc pentru centrala cu tiraj natural si min 7,5 pentru centrala cu tiraj fortat.
Locul de amplasare a centralei termice depinde in aceeasi masura si de natura combustibilului utilizat.
 

Centralele termice pe combustibil solid vor fi amplasate intr-o incapere adiacenta pentru depozitarea combustibilului la nivelul consumului zilnic si, eventual, a boilerului. Necesitatea montarii unui boiler se stabileste inca din faza de proiectare, tinand cont de numarul de radiatoare si de cantitatea de apa calda folosita zilnic. Este obligatoriu ca in incaperea prevazuta de proiectant pentru amplasarea centralei termice sa existe un circuit electric separat (din tabloul electric) prevazut cu sistem de impamantare.
In cazul folosirii energiei solare, centrala termica poate fi amplasata in podul casei, aproape de colectorul solar. Cu un astfel de sistem se poate acoperi 60% din necesarul de energie termica pentru prepararea apei calde menajere.
Punctul forte al acestui gen de “combustibil” este aspectul ecologic. In comparatie cu un cazan modern de incalzire pe gaz, doar 4 mp de colectoare solare diminueaza cantitatea annuala de dioxid de carbon emanata in atmosfera cu pana la o tona.

Consultanta

SERVICII DE CONSULTANTA
         Pentru realizarea unei instalatii de orice tip (incalzire, incalzire/racire,  sanitara) sau achizitionarea unei centrale termice, beneficiarul sau investitorul are nevoie de Consultanta de specialitate intrucat de cele mai multe ori acesta nu dispune de cunostintele tehnice necesare.
         Consultanta in domeniul instalatiilor pentru constructii ori achizionare centrale termice are ca obiectiv alegerea unei solutii optime din punct de vedere tehnic si economic (identificarea solutiilor tehnico-functionale), in functie de cerintele si necesitatile clientului, de tipul instalatiei si de amplasarea acesteia. Acum sunt stabilite caracteristicile tehnice ale instalatiei/ centalei termice si sunt optimizate costurile investitiei, fiind alese echipamentele cu cel mai bun raport calitate-pret.
Rezultatul serviciului de Consultanta va fi o solutie performanta, fiabila si sigura in exploatare, care sa satisfaca in totalitate dorintele si nevoile beneficiarului (investitorului).
Airmec Consultant
 Echipa Airmec  ofera servicii de asistenta tehnica si Consultanta atat pentru realizarea unor instalatii noi, cat si pentru reabilitarea sau renovarea instalatiilor existente pentru reducerea consumului de energie si scaderea costurilor de exploatare.