miercuri, 18 februarie 2015

Centrale termice in condensatie

Centrale termice conventionale

Gazele arse sunt evacuate la temperaturi de peste 100-110°C, astfel incat sa asigure suficient tiraj pentru sistemul de evacuare conventional: din acesta cauza caldura latenta de vaporizare este risipita. In centralele termice traditionale caldura latenta nu este recuperata si o parte din energie (aproximativ 10%) este pierduta prin cosul fierbinte. Randamentul centralei termice de aceea de 93% - 95%.

Centrale termice in condensatie -Vitodens
 
Schimbatoarele de caldura-  Inox- Radial si arzatoarele cilindrice din otel inoxidabil -special proiectate racesc gazele de ardere facand sa coboare temperatura acestora pana la 45-50°C, punct la care vaporii de apa se transforma in apa lichida ( condens.) In acest fel este recuperata energia care altfel ar fi irosita prin cos. Centralele in condensatie recupereaza o parte a caldurii latente de vaporizare, transferand-o catre sistemul de incalzire. In plus, tinand cont ca fumul este racit (coborandu-i temperatura la 45-50°C in loc de peste 100°C) este pierduta mai putina caldura prin cos. In acest mod se obtine un randament de peste  108%.

Randament ridicat si facturi mai mici

O centrala termica in condensatie consuma mai putin gaz decat o centrala cu aredere normala in orice tip de instalatie: traditionala cu radiatoare, prin pardoseala sau mixta. Acesta centrala termica este in  special eficienta intr-o instalatie temperaturi joase (de ex. sistem de incalzire prin pardoseala sau cu radiatoare cu suprafata mare de schimb) si poate obtine un consum mai redus de gaz de pana la 25-30%.

Cazan in condensatie Vitodens


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu