Centrala termica trebuie instalata intr-o camera uscata, cu temperaturi cuprinse intre 5 si 35 de grade. Temperaturi apropiate de cele de inghet trebuie evitate in camera in care aveti centrala termica.
O masura de protectie esentiala este cea legata de instalarea si punerea in functiune. Asigurati-va ca aceste operatiuni sunt efectuate de personal autorizat ISCIR si acreditat de catre producator.
Dupa ce se instaleaza centrala termica, solicitati inginerilor prezenti toate detaliile legate de functionare si de posobilele erori simple, pe care le puteti indrepta chiar dumneavoastra. De exemplu, trebuie sa stiti cand scade presiunea apei, ce inseamna intreruperea gazului, ce semnifica infundarea filtrelor, ce inseamna curatarea cosului de evacuare, in ce consta evacuarea rezidurilor la centralele in condensatie (cum se pozitioneaza aceasta evacuare, astfel incat sa nu realizati un preaplin si sa va refuleze apa in casa) si alte de detalii pe care ar fi bine sa le solicitati celor prezenti la punerea in functiune a centralei. Este bine sa cititi cu atentie cartea tehnica a centralei termice si sa le lasati la indemana, pentru ca multe centrale afiseaza avariile sub forma unor coduri pe care dumneavoastra trebuie sa le identificati corelandu-le cu cele prezente in cartea tehnica.
Daca se intampla ceva cu centrala dumneavoastra si nu sunteti stapan pe situatie, cel mai bine este sa o opriti, sa intrerupeti alimentarea cu curent electric si sa chemati echipa de service.
Echipa de service, asigurati-va ca aveti toate datele de contact de la firma care va asigura garantia, iar daca a expirat aceasta garantie, asigurati-va ca mentineti contactul cu acestia, pentru a va asigura si dumneavoastra linistea.
Nu va apucati singuri de reparatii la centrala termica, mai ales daca aceasta se afla in perioada de garantie, pentru ca e posibil sa pierdeti garantia. Lucrarile in perioada de garantie se executa doar de catre personalul autorizat sa presteze servicii de mentenanta in garantie.
Pentru orice centrala termica se recomanda o revizie anuala, de preferat, cum e si firesc, s-o faceti inainte de inceperea iernii, pentru ca odata cu inceperea sezonului rece, specialistii devin foarte aglomerati si va fi greu sa-i prindeti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu